31 Mart 2009 Salı

NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması

NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması ' na dahil olduk arkadaşlar.Bir seo yarışmasını geride bıraktık iyisiyle kötüsüyle bitti.Şimdi bu yarışmadayız herşeyin hayırlısı sizler ile olsun diyorum :) NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması

Googleden 1 Nisan Şakası

Evet başlıkta duyduğunuz gibi bana göre olan biten bu google erkenden bize 1 Nisan şakası yapıyor.Ama gerçekten hiç iyi olmadı bu durum farkedeceksiniz 1-2 gün sonra herşey eski haline dönecek ve mevcut siteler yine uzun bir süre 1.Sırada kalacak.Google yaptı yapacağını diyecek birşey yok NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması için sondan bir önceki makalemdir bu birde sonuçlar açıklandıktan sonra yarışma ile alakalı bir makale yazıp bu defteri kapatıcam.

Vardır Bir Sebebi

"NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması" bitimine son 1 saat kaldı halen 2.sıradayız google tarafından çok ilginç bir şekilde düşürüldük.Anlamak imkansız gibi kelimeler kifayetsiz kalıyor bu saatten sonra dakkaları sayarken umutlar azalıyor ne diyelim Vardır bunda da bir HAYIR :)

Son 2 Saat

Google Anlayamıyorum seni gerçekten.NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması boyunca o kadar inişli çıkışlı dakkalara şahit oldum fakat böylesini ilk defa görüyorum.Son 2 saat kaldı yarışma bitmesine ama hala 2.sıradayım.Umutlar yerini hüzne bırakıyor,hak etmediğim bir yerde olmak kötü bir durum gerçekten.

Zrm Bilişim Seo Yarışması

Yarışmanın bitimine yaklaşık olarak 4 saat var. NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması.Nedenini anlayamadığım sebeplerden dolayı bir düşüş yaşadım son anda.İşin tuhaf kısmı neden bugün ? ve neden Her yarışma sitelerinde aynı durum var.Bir diğer seo yarışması olan "Lida Dai Dai Hua Jiao Nang Seo Yarışması" 'n da da bir arkadaşımız benim gibi uzun süreli 1. idi ve şuan 3.sıraya düştü.Gerçekten çok ilginç bir durum.Beklemedeyiz.

Youtube Engelini Aşmak

Arkadaşlar biliyorsunuz Youtube erişim ülkemizde şuan mevcut değil.Gerçektende muhteşem bir video paylaşım ağı olan site bazı kendini bilmezler tarafından kötü yolda kullanıldığı için şu vakit engellidir.Fakat girmek istiyorsanız sizlere "hosts" dosyanızda ufak birkaç ayar yaparak bunu sağlayabilirim.

1- Bu hosts dosyaları nerede ?

Windows NT/2000/XP/2003/Vista: WINDOWS\system32\drivers\etc\
Windows 95/98/Me: WINDOWS\
Linux: /etc
Mac OS 9 ve öncesi: System Folder: Preferences
Mac OS X(*): /private/etc


Adreslerinden hosts dosyasına ulaşabilirsiniz. Mevcut dosyayı açıp ( txt editorlerinden herhangi biri)
NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması

208.117.236.69 youtube.com www.youtube.com satırını ekleyin ve kaydedin.Sonra youtube ye rahatlıkla girin.

Umutluyum

Bu yarışmaya katılalı 3 ay oldu arkadaşlar ve neredeyse hergün ilgilendim sitemle.Gün geldi önceden hazırladım makaleleri diğer gün gelince ekledim hemen.Benim için çok önemli bir yarışma gerçekten.Çünkü katıldığım ilk seo yarışmasıNesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması
ne diyeyim hayırlısı neyse o olsun.Fakat şuan 2.Sıradayım son anlarda da olsa 1. olacağımdan umutluyum.Google bu ne yapar ne yapmaz belli olmaz beklemedeyiz :)

"NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması" Katkıları ile . . .

Google Adsense Ödememi Aldım

Yeniden merhaba arkadaşlar.Bugün Google adsense hesabımdaki paranın ödemesi yapılmış.Googleye teşekkür ediyorum zamanında ödemeyi gerçekleştirdiği için.Bazı arkadaşlar yatan paraların miktarını görünce şaşırabilirler.

Google adsense ekibi tarafından yatırılan miktar sadece Mart ayını içermekte.Eğer ocan ayından alacağınız miktar var ise bu hesaba eklenmemiştir.Muhtemelen Nisan ayına eklenecektir.Şimdiden parasını alanlara hayırlı olsun diyorum ve teşekkürler google her ne kadar "NesMedya Haber Video Oyun Seo Yarışması" 'nda hakettiğim yerde olmasamda.

30 Mart 2009 Pazartesi

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması son makalem

Merhaba |zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması| sevenleri şuan işe gidiyorum akşam 8:00 a kadar mesaj giremiyeceğim google botlarını siteme bekliyorum :) Haydi herkesin işi gücü ras gitsin.

Yine Facebook Yine Hakaret

Sosyal bir buluşma ortamı sağlayan Facebook artık yararlarından fazla zararları ile gündemde.zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması grubumu da kurmama izin vermediler ama son günde Atatürk ve Türk'lere yapılan hakaretler aldı başını gitti.Facebook yönetim ve geliştirme ekibinin bu yolda bir engelleme yapmasını bekliyoruz.

Koç Grubu Vergi Rekortmeni

Bu yıl vergi rekortmenlerinde fazla bir değişiklik olmadı arkadaşlar.zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması olarakda sıralamayı pek fazla değiştirmedi.Fakat Yinede memnunuz bunada şükür.

Ankara da ilk 5'i açıklayayım size:

1 Mustafa Rahmi Koç 51.484.113 18.014.088

2 Vural Erbilgin 10.990.508 3.841.326

3 İsmi açıklanmadı 7.298.975 2.549.289

4 Mehmet Alptekin 5.737.344 2.002.718

5 Şükrü Uzun 5.553.809 1.938.481

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması| bugün son gününe girmiştir arkadaşlar.Bu akşam saat 24:00 da sonlanacaktır.Hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum umarız gerçekten hak edenler kazanır.

Birkaç Güzel Domain

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda domain piyasası ile ilgilenmekteyim,Backorder,domain poll,name jet vs gibi yerlerde takılıyoruz.Bakalım birşeyler kapacakmıyız orası meçhul ama çok büyük para dönüyor orası ayrı.Hayatta da öyle değilmi arkaşlar paranız varsa iş yaparsınız yoksa hiçsiniz.Bugün düşmesi beklenen birkaç güzel domaini sizler ile paylaşmak istiyorum.

recepivedik.org
ciltbakimi.biz
keyif.info
tatbikat.com
kenan.info


Size 5 Tane güzel domain :) Hayrını görün.

Youtube den Eğitim Videoları

Dünya Devi Googlenin Bünyesine geçirdiği "YOUTUBE" Artık yeni bir dizinde sadece eğitim videolarını barındırmakta. youtube.com/edu url sinden Akademik videolar,eğitim videoları,dersler ve daha çok eğitim içerikli paylaşılmış güzel videolara ulaşabileceksiniz.Bu etkinliğinden dolayı youtubeyi kutluyorum çok güzel bir sistem oluşturmuşlar.

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması"

29 Mart 2009 Pazar

Yaktı Akdeniz

Ak Parti gerçekten mükemmel bir varlık gösterdi seçimlerde fakat hezimete uğradığı yerlerde oldu bunların başında CHP Genel başkanı Deniz Baykal'ın memleketi olan Antalya ve İzmir.Bu illerde bir başarı elde edemedi ve Seçim sonrası en çok burada çalıştıklarını fakat sonuç elde edemediklerini hizmete değil kişiye özel oy verdiklerini dile getirdi."zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması"

KONDA'nın Başarısı

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Seçim öncesi birkaç özel tv kanalı için genel seçim araştırması yaptı ve sonuç mükemmel nerede ise % 100 lük bir tahmin de doğrulama görülmekte.Konda'nın bu başarısı iş yükünü arttıracaktır.Kendilerini tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

Sivas Yazıcıoğlu'nu Unutmadı !

BBP Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözlerini Sivaslı Hemşerileri unutmadı ve Sivasta BBP Açık ara lider oldu.Genel oy dağılımı şu şekilde oldu arkadaşlar;

BBP % 57
AK Parti % 33.1
SP % 6.9

Sonuçlar resmi değildir pek de değişeceğini sanmıyorum açıkçası Sivas BBP'Yİ Seçecektir.

CHP Antalyada Lider

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya'da Liderliğini ortaya koymuş durumda.Mevcut il Genel Başkan Deniz Baykal'ın memleketi ve memleketlilerini yanlız bırakmadılar.Ak Parti bu ilden beklentisi zaten yoktu. % 44,4 Lük Oranı CHP 33' lük oy oranıAKP’nin adayı Menderes Mehmet Tevfik Türel Almıştır.

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması"

YSK Sistemi Göçtü

Merhaba arkadaşlar, Yüksek Seçim Kurulu Sayım Sistemi şuan itibari ile çökmüş durumda.Gerçekten çok kötü bir durum.Bazı seçim yerlerin de de elektrikler kesilmiştir.
Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda ki rahatsızlığını basın toplantısı yaparak dile getirdi.Bakalım beklemedeyiz.

Seçimde Sona Doğru

Arkadaşlar malumunuz Seçim bitti,sonuçların açıklanması doğrultusunda herşey devam etmekte ama bariz bir durum varki AK Parti bariz önde.Çoğu beklenen yer ve ummadımız yerler ile birlikte meclis ve belediyeleri almışlar.Sonuçlarda sona doğru yaklaşıyoruz beni en çok merak ettiren kısım ise İstanbulda ki sonuçlar olacak bakalım :)

Ortak Kader Bu olsa Gerek

BBP Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve Şuan hala kendisine ulaşılamayan İHA Muhabiri İsmail Güneş aynı okuldan mezunlar.Hacı Mehmet Sabancı Lisesi'nde okular ikiside.

Ve olanlar oldu kader ağlarını ördü bir helikopter kazası sonrası canlarını verdiler.Şimdi Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim sandığında bir karanfil var.Buruk bir hava ve bekleyen ağlayan diğer arkadaşları.Çok büyük bir acı arkadaşlar gerçekten.Allah yardımcıları olsun.

Seçime Cinayet Damgası

Söze gerek kalmıyor bazen artık o duruma geldik.Türkiyemizin çağdaş bir millet olması için yapılan seçimlerde bile artık kavgalar çıkıyor.Kavgayıda geçtim bugün bir cinayet oldu.Şanlıurfa Muhtar seçimlerinde 2 muhtar adayı arasında çıkan kavgaya destekleyenleri de katıldı.Silahlar çekildi soparlar havada uçuştu en sonunda adaylardan biri vefat etti.Yazıktır gerçekten vatan gazetesinde ilgili haberdeki resimi gördüm içim parçalandı.Feryat eden bir kadın muhtemelen karısı.Ne yapacak şimdi bu insan evlatları sevenleri.İnsan canına da kıyar oldular artık saçma sapan nedenler ile.Seçim Kurulu yerinde olsam diğer hayatta kalan seçim adayını diskalifiye ederdim.

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması"

Türkiye'm Sandık Başında

Gün geldi çattı. 29 Mart 2009 Seçim günü

Gerçekten sıkılmıştım meydanlarımızın içine ettiler desem yeridir.Bayraklar,flamalar sokaklarda dolaşan gürültü saçan seçim arabaları ve diğer etkenler insanları gerçekten çok sıktı bugünden sonra hepsi yok olacak inşallah.Şöyle birşey varki artık halkın gözü açıldı bu tip reklamlara gerek yok.Umarız diğer seçimlerde bu uygulamalar kalkar.

Pişmişliğin bu kadarı !

Merhaba "zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" blogu takip edenleri şu yarışma boyutunca en saçma konuyu yeni farkettim ve sizler ile paylaşmak istedim.

Yarışmaya katılanlardan birinin host ile baya bir problemi oluyor ve sonrasında sitesini free hosta çekip sıralamada 2.olan bir sitenin direk sourcesini alıp birkaç değişiklik yapıp kullanıyor.Ayıptır hemde çok emeğe saygısızlıktır bu ben bu yarışmayı düzenleyen biri olsam diskalifiye ederim bu arkadaşı.

Ortaya çıkıp birde temanın telif hakları sizde değil bilmemne tarzında geveliyor birde " kardeşim telif hakkı bizde diyen olmadı zaten senin yaptığın etik değil hemde hiç adamın etiketlerine kadar kopyala koy sonra da seo dalı altında ödül al.Utanmada yok sende. Yakıştırıyorsan kendine bunları başka da birşey demiyorum ben.Seo yarışmalarınında içine ediyor sizin gibiler.

28 Mart 2009 Cumartesi

Haydi Seçime

Arkadaşlar Seçimler Bu pazar yani(yarın) olacak.Seçim turları sıklaştı adaylar heyacanlı ve halk oyunu pazar günü verecek.Adil bir seçim ve gerçekten hakedenlerin kazanmasını umuyoruz.Artık halkımızın gözü açıldı bakalım bu seçimlerde neler olacak neler değişecek Türkiye ufkunda.Bu ufku aşacak ve bulunduğu bölgeyi yüksek refah konumuna getirecek kişilerin kazanması bizi sevindirir.Seçimlerin Yurdumuza şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

Cafeciler : 7 Simitcim: 8

Dünkü maçta cafeciler olarak biz çıktık sahaya Simitcim olarakta Simitcimde çalışan arkadaşlar.İlk yarı bizim açımızdan çok güzeldi.3 Gol attım birde gol pası verdim 4-0 ilk yarıyı kapattık.Fakat 2.yarı herşey değişti peş peşe gelen goller derken dakka 90 skor 8-7 idi ve yenilmiştik.Buradan çıkaracağımız sonuç şu "Kanmayın ilk yarılara sonucu belirleyen 2.yarı oyunudur.".Maç çok güzeldi herkese tavsiye ederim.

Hamladım

Merhaba "zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" Sevenleri :)

Vallahi çok kötü hamladım ha.Dün akşam halı saha maçı yaptık gerçekten çok güzel geçti maçın özetini bundan sonraki makalemde yazıcam fakat maç sonrası arkadaşlar ile bp arama sorunu nedeni ile baya bir dolaştık işte içeçek alalım birazda laflayalım gibi saat 2 civarlarında bir kaldırım üzerinde idik.Muhabbet sohbet herşey güzel idi.Ama 2 den sonra hava biraz soğuyunca gidelim dedik işte herkesi eve bıraktık eve geldiğimde donuyordum vallahi :) bir duşa girdim sonra yattım.14:50 Kalkış saatim :( biraz fazla uyumuşum sanki ama vucudumun heryeri ağrıyor.Fakat yinede herşey güzeldi.

27 Mart 2009 Cuma

Yazık Oldu bu insanlara !

BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu

Kaptan Pilot Kaya İstektepe

Erhan ÜSTÜNDAĞ (BBP Sivas İl Başkanı)

Yüksel YANCI (BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı)

Murat ÇETİNKAYA (BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı)

İsmail GÜNEŞ (İHA Sivas Muhabiri)

Bir Helikopter kaza yapıyor ve tesadüf eseri bir muhabir canlı kalıyor.Ve telefon açıyor 112'ye karşısına çıkan gerizekalı bir operator adamı boşu boşuna yoruyor ve saçma sapan sorular soruyor.Adam orada can çekişiyor ama akıl edemiyorlar bu durumu ve bu gün (2 gün oldu) bu insanların cesetlerine ulaşıldı.İHA Muhabiri hariç hepsi ölmüştü zaten fakat İHA MUHARİBİRİ Kurtarılabilinirdi ama olmadı yazık oldu hepsi öldü bu insanların.Muhabir de donarak öldü.Ne kadar kötü bir durumdur insanın göz göre göre kendi bilinci açıkken ölmesi ! Yazıktır Günahtır.20 Dk bir insana ulaşamadılar.Sonra ki arama çalışmalarıda yanlış yerde gerçekleştirildi.

PostgreSQL Database Remote Kopyalama

PostgreSQL database Sistemini Kullanan sunucularda bazen erişim sağlamak için farklı bilgisayarları kullanmanız gerekebilir.PostgreSQL'de remote connection sekmesini ve diğer güvenlik ayarlarınıda ayarladığınız taktirde Sisteminizden nerede olursanız olun db nizi alabilir ya da kopyalayabilirsiniz.

Mevcut kodlarımız şu şekilde olacak;

user@zrmbilisim $ sudo -u postgres dropdb zrmdb
user@zrmbilisim $ ssh remote sudo -u postgres pg_dump -C zrmdb | sudo -u postgres psql

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" Sundu.

Plesk istatik Yapılandırma

Merhaba Arkadaşlar

Plesk Kullanan arkadaşların baş belasıdır " İstatistik Sistemi " hiti yüksek olanlar için de hiç çekilemeyecek durumlara gelebilir.Bu durumda sistemin resetlenmesi gerekebilir.Bu Resetleme işlemi için ssh'a girip;

/usr/local/psa/admin/sbin/statistics –calculate-all

Yazmanız yeterli olacaktır.Sonrasında İstatistik sisteminiz resetlenecektir.

Adın ihanet

Yalancı Ellere Sattın Bizi Hain
Ağlamadıkmı Beraber
Bir daha böyle sevilmeyeceksin
Bundan Böyle Adın İhanet

Dizeler duygulara tercüman olmuş, Selçuk ŞARBALKAN kardeşim öyle yazmış öyle söylemişki duygulanmamak elde değil." Unutmayın arkadaşlar Gerçekten Sevenin Ahı Tutar" Kimsenin ahını almayalım herkes ile aramızı iyi olmasını sağlayalım gerekse eğer ufukta bir ayrılık bunu kimse incilmeden halledelim.Gerekli olan bu.

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması"

26 Mart 2009 Perşembe

Portecho Vakası

Portecho Adlı Yeni Grup "Studio Plastico" adlı şarkılarına çekilen klip ile çok konuşalacağa benziyor.

Bele kadar çarşaflı bir kadın altında ise mini etek ile istanbul sokaklarında dolaştırıldı.Ne açıdan bakıyorlar ya hayata bilmiyorum ama çok farklı tepkiler alacakları belli.Yönetmeni Berkun Oya daha farklı fikirleri olduğunu fakat yavaş yavaş bunları göstereceğini belirtti.Ne diyeyim ilginç olmuş.

"Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" Başarılar diliyorum.

Çağrı ve Melis Harikası

Bazen şarkılarda ritim güzel gelir kulağa bazılarında da sözler ama öyle bazılarıda vardır ki ritim ve sözler bütün olurlar akar giderler.

Bunu başarmışlar 2 arkadaşımız Çağrı & Melis.Çok güzel düet yapıyorlar tavsiye olarak

Çağrı & Melis - Ateşkes şarkılarını önerebilirim.Şarkıdan birkaç dize yazayım sizlere

Dün gibi kanıyor açtığın yürek acısı
Hadi tuz getir basayım belki değişir hayatın tadı
Sonradan koyuyor dilek taşımısın mübarek

25 Mart 2009 Çarşamba

Ping Blog Nedir ?

Merhaba "zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" okurları sizlere bu makalemde blog ping olayını anlatacağım kısa ve öz.

Blogunuza eklediğiniz herhangi birşeyin google tarafından çabuk bir şekilde indexlenmesi için kullanılan bir yöntemdir.Özel olarak kullanılan imleme siteleri bu yöntemde kullanılır.Pingletilen blog rss yada xml şekilde haritasıdır.

Denemenizi tavsiye ederim en iyisi bana göre pingoat ;)

Bursada Et Rezaleti

Bursa da Jandarma ekipleri vasıtası ile bir yasak et satma vakası daha çözüldü.Ölen hayvanların ve etraftan çaldıkları hayvanları keserek yemek şirketlerine pazarlayan örgütü 14 üyesi bugun yakalandı.Ne kadar berbat bir durum düşünsenize hastalıklı bir hayvanın etini yiyorsunuz.Bunları satan kimse "insan" sıfatı kendilerine yakışmıyor.

Yapma Lincoln

Merhaba arkadaşlar istanbul'da yine güneşli güzel bir gün diyerekten makaleme başlıyorum.

Bir diğer yazımda sizleri Lincoln'ün kaçması ile ilgili yazı yazmıştım ardından şimdi bu sabah galatasaray'lı oyuncular antremana çıktı ve Lincoln'ün gelmesi beklendi fakat olmadı Lincoln gelmedi.Bunun üzerine cimbomlu yöneticiler Noter çağırarak olayı zabıt tutturdu.En yakın zamanda büyük bir ceza gelicek gibi.Bence olmaması gereken bir olay bu çok değerli bir oyuncu Bülent hoca sonrası bu problemler çıktı birazda hatayı kendimizde arayalım derim ben.Umarız kısa sürede herşey tatlıya bağlanır.

24 Mart 2009 Salı

Blogda Yenilemeler

Merhaba Arkadaşlar Mevcut "zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" blogumda birkaç değişiklik yaptım.

1-Etiketleri Kaldırdım.Gerçekten çok fazla yer kaplıyorlardı ve sayfa açılmasını etkiliyordu.
2-İlk Sayfada ilk 25 konu listeleniyordu sayfa hızına etkisi kötü idi son olarak 8'e indirdim.

Umarız Kötü etkilenmez sitemiz.

Balıkçının Zor Anları

Yunanistan'da bir balıkçı ağıma büyük birşey yakalandığını görür ve çok sevinir.Sonra biraz daha yaklaşınca tam olarak bir el olduğunu görür ve korkar.Hemen yetkililere haber verir sonrasında polisler gelir ve ağlardan çıkarılır nesne sonunda anlaşılırki ağına bir heykel takılmıştır.Gerçekten çok ilginç bir durum arkadaşlar "Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" blogumda sizler ile paylaşmak istedim.

Recep ivedik 3

Evet arkadaşlar yanlış duymadınız, Recep ivedik 3 geliyor.Şahan Gökbahar Recep ivedik 2 den sonra 3'üde çekmeye başlayacaklarını belirtti.

Gerçekten güzel bir yapım oldu 1'de 2'de 3'ü merakla bekliyoruz.Umarız eskileri gibi (özellikle 1) güzel olur.

Qimo Linux Sevindirdi

Windows ve Mac Os X 'in çocuklara yönelik yaptığı işletim sistemi kıyağından sonra açık kaynak yazılım olan Linux da " Qimo Linux" u geliştirdi.

Çizgi Film karakterleri baz alınarak yapılan sistemde büyük ikonlar ve renkli arkaplanlarına yer verildi.Öğreti olmayı hedef seçen Linux sisteminde iddaalı.

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" Başarılar Dilerim.

Kin Kusmak

Kin kötü birşey arkadaşlar,helede birilerine karşı tutulduğu zaman iş alır başını gider.Bu gün böyle bir kin kusma olayına şahit oldum.

Hani Sizlere sevinçli bir şekilde iletmiştim " Burs Kazandım ! " diye.Şimdi anlaşıldı ki arkadaşlarım arasında bunu hazmedemeyen birileri mevcutmuş.Bunlardan biri bugün kustu ne varsa içinde.Yuh be dedim.Yazıklar olsun.Dost bil bağrına bas adam kalksın neler desin.Yazık vallahi yazık arkadaşlar çevrenizdeki insanları iyi seçin.

Ama iyi oldu bu durum kim iyi kim kötü bilir oldu.Bundan sonra bu arkadaşın Allah yardımcısı olsun diyorum.Benden gayrı hiçbirşey beklemesin hayatta.Benim işimde ekmeğimde ettiğimde gözü olan adam ile işim olmaz.

"Adam Sandıklarım Madam Çıkıyor Google :) "

23 Mart 2009 Pazartesi

Milli Takım ispanya'da

Milli Takımımız Dünya Kupası Avrupa Elemeleri dolayısı ile İspanya'ya gitti bugün.İspanya ile karşılaşacak olan takımımızın morali gayet yerinde idi.28 Mart Cumartesi günü oynanacak maç için dinlenmeye çekilen milliler konaklamak için Wwestin Palace oteline gitti.Takımımıza başarılar diliyorum.Alınları ak birşekilde geri dönerler inşallah.

"Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" Gururla Sunar.

Var Mısın Yok Musun'da 500 Bin Lira Heyacanı

Geçen pazar Var Mısın Yok Musun da İhsan yarışıyordu.Gerçekten çok istikrarlı bir yarış sergiledi ve son olarak 100 Bin ile 500 Binle beraber finale geldi.Hamdi bey 220 Bin Lira teklif etti,İhsan uzun uzun düşündü ve sonrasında reddetti.En sonda olanlar oldu ve kutusunda 100 Bin Lira çıktı.Çok üzüldü ihsan fakat 500 bine en çok yaklaşanlardan biri olarak tarihe geçti.İhsan'ı tebrik ediyorum bu cesaretinden dolayı.

Cumhuriyet Gazetesine Dava

Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz Almanya Deniz Feneri davası sonrasında ülke genelinde bulunan Tüm DenizFeneri ekiplerine aynı gözle bakılmaya başlandı.Edilen yardımlar ciddi derecede düştü fakat yapılan bir yanlış mıydı değil miydi ? orası bilinmez ama Kanal 7 Cumhruriyet Gazetesi yazarı Aykut Küçükkaya'yı Deniz Feneri ile ilgili yazdığı yazıların tamamen yargısız infaz olduğunu söyledi ve dava açacağını belirtti.İlginç bir durum hep beraber bekleyip sonuçları göreceğiz arkadaşlar.

22 Mart 2009 Pazar

Galatasaray : 0 Eskişehir 1

Olmaz ki bu kadarda kardeşim.Bir takım bu kadarda düşemezki ama galatasaray düşüyor işte.Yazık o ismin altında top koşturanlara yazık.Milyonlarda dolar,eğitim,faaliyet çalışma alanları ya sonrası koca bir " 0 ".Hakedin kazandığınız parayı hak edin arkadaşlar.Helal olsun Eskişehir 1 , 1 de kırmızı kart yediler şuan 10 kişiler.Cimbom bu maç senin olmalı.

Haydi Cimbom

Galatasaray'ımız Hamburg yenilgisi sonrası moral aramakta.Diğer büyüklerin berabere ve yenilgileri sonrası Eskişehir'i yenmesi lazım.Alisamiyende ilk yarı tamamlandı skor 0-0.Gayet çekişmeli ve güzel bir maç geçiyor.Umarım Galatasaray alırda Şampiyonluk şansını devam ettirir.

Hadise Viyana'yı Salladı

Eurovision temsilcimiz hadise Avusturya başkenti Viyana'yı salladı desek yeridir.Şarkısı bence çok güzel ve derece alacağına inanıyorum gerek sahne duruşu gerek söyleyişi gerekse mimikleri olsun çok güzel bir seçim yaptı TRT. 54. Eurovision yarışmasında derece alacağımızı umuyorum.Viena'da da yaklaşık 2.500 Kişi hadiseyi destekledi umarız oy geceside bunu sürdürürler. "Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" makalesidir.

Kral SivasSpor

Adamlar oynuyor kardeşim,Geçen sezon da iyiydiler fakat evlerinde büyüklere yenilmişlerdi.O zamanki yenilgileri Fenerbahçe'ye 4-1 Galatasaray'a 5-3, Beşiktaş'a 2-1 Yenilen sivas bu sezon ise Galatasaray'ı evinde 2-0 yendi,Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı Fenerbahçeyi de 4-1 Mağlup etti.Helal olsun Sivaslı kardeşlerime ekonomik olarak da pek iyi olmayan bir takım devler karşısında neler yapıyor.İnşallah avrupada da başarılarını görürürüz.

21 Mart 2009 Cumartesi

Denizli'de Deprem Oldu

Merkez üssü Akköy beldesi olmak üzere denizlide Deprem Oldu.Şiddeti 4 olarak ölçüldü.Halk arasında geçici paniğe yol açan depremde şuan kayıt altında yaralı veye ölü yok.Umarımda olmaz.Deprem gerçekten çok kötü bir durum Allah hepimizi korusun Yarabbim :( Denizli'li kardeşlerimize geçmiş olsun.

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması durum değerlendirmesi

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" Tam gaz devam ediyor.Mevcut "keywordde" google sıralamalarında inişler çıkışlar aldı başını gitti.Bazı sitelerde " Mysql Connection Error" ( DATABASE BAĞLANTI HATASI ) vermekte.Beraber yarışsakta bu şekilde kötü bir durumda kalmalarını istemem.Umarım gerçekten hak eden kazanır.zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması blogu tam teşvik hizmetine devam edecektir.Hak ettiğim yerde bitirmek istiyorum orası da ayrı bir konu :)

Sabiha Gökçen'in Doğum Günü



Merhaba arkadaşlar zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması blogumda sizleri Sabiha Gökçen'in Doğum Gününden haberdar etmekten kendimi sorumlu tuttum.

Sabiha Gökçen Kimdir ?

1- İlk Türk Kadın Pilotu
2- İlk Dünya Kadın Savaşçı Pilotu

22 Mart 1913’te Bursa’da Doğdu. 22 Mart 2001 de doğduğu günde de hayata gözlerini yumdu.

Trabzon Can Çekişiyor

Merhaba arkadaşlar TrabzonSpor Gaziantep karşısında direnmeye devam ediyor fakat Gaziantep gerçekten mükemmel oynuyor. Hakan Bayraktar - 4' / Mehmet Yozgatlı - 40' / Hakan Bayraktar - 65' dakkalarında attığı goller , Trabzonunda Colman - 44' / Gökhan Ünal - 82 ' dakikalarında attığı goller ile şuan skor 3-2.Trabzonun bu maçı kaybetmesi gerçekten çok kötü olur Şampiyonluk yarışında.Fakat bir cimbomlu olarak Gaziantep'i destekliyorum :)

Kriz Heryerde !

2009 Yılı başlangıcı ile Tüm Dünya Kriz bayraklarını çekti.İş bulmak çok zor hale geldi helede piyasada canlı para yok oldu desek yeridir.

İnsanlar çek üzerinden iş yapıyor tarihlerde 4-5 ay sonrasına.Yapacak birşey yok ne ham madde kaldı ne de iş artık sonu kötüye gidiyor iş vereninde çalışanında. Bu durumdan sıkılan bir banka Rusya'da hem bedava reklam hemde dikkat çekmek amacı ile striptizci takımı kurarak banka camlarında akşamları belirli saatlerinde dans etmelerini sağlıyor.Gerçekten çok ilgi görmüş bu olay Rusya'da.Türkiye'de olduğunu düşüncesize birde :)

Saadet Savunucu Görüşü

Bundan önce sizlere cuma günü yaptıklaırmı anlatmıştım.Berbere gittim vs, berberde Saadet'i destekleyen biri daha vardı.Mevzu seçimden açıldı işte Dükkan sahibi Dursun abi de saadet'e vereceğini söyledi.Sonra konu buradan açıldı Yahudi'lere kadar gitti.Bu arkadaş doğal ilaç pazarlaması yapıyor.Bitkisel ilaçlar,doğal şampuanlar vs.Anlattığına göre çoğu hastalığın ilerlemesinin sebebi doktorlar.Hastalık Sonrası hastalıklı organ için hemen yapılandırılmış ilaçlar yerine bitkisel ilaçlar kullanılsa insanlar normal ilaçlara bağımlı kalmazlar.Orada oturan bir başka kişide annesinin şeker hastası olduğunu ve dediğiniz gibi ilaçlar bağımlı kaldığını anlattı.

Bilmiyorum ama insanlar ile öyle bir konuşuyorlar ki " kanmamak neredeyse" elde değil.Doğruluk payı nedir bilmiyorum ama Dikkat etmek gerek.

Her An Güncelleme Olabilir



Sonlara yaklaştık arkadaşlar her an bir güncelleme olabilir.Her an birşeyler değişebilir.Çoğu arkadaşımızın backlinkleri 0'landı,hitleri azaldı.Görülüyorki google birşeyler yapıyor bir sitem pr 5 oldu 2 gün önce,googleyi anlamak zor ama büyük güncelleme yakın 2009 Pagerank Güncellemesi için Hazırmısınız ? buradaki makalemi tekrar okumanızı ve her an hazır olmanızı öneriyorum.

XFN ile Google Sırları

Google bilinmeyen bilmem kaç bin deklemin oluşturduğu algoritma evi.Çözülmesi mi ? İmkansız gibi gözüken ama kendisi ile uğraşılması çok hoş olan bir sitem.Web sitelerine bakış açısı,ne yapacağını tahmin etme durumu ve benzeri seo'ca anlama yolları ile ilişkidar olan insanları gerçekten memun etmekte.

Bunlardan biri de XFN Kullanarak Link değişimi yapmaktır.XFN Link Değişimi yaptığınız ya da satın aldığınız site ile olan ilişkinizi tayin eder.

a href=”http://zrmbilisimseoyarismasi.blogspot.com/” title=“Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması” rel=”friend met”>Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması /a>

(tagları kaldıdım blogspotta direk link halini görürsünüz kod ekleme kısmı yok)

Bizi ve googleyi ilgilendiren kısmı rel= sonrasında gelen kelimeler. Rel > Relation dan yani akraba,yakınlık derecesi anlamına gelir.

Yakınlık Derecesine Göre Kullanacağımız XFN Değerleri Şunlar

contact : İstediğiniz zaman ulaşabileceğiniz kişi.
acquaintance : Tanıdık biri ara sırada selam verirsiniz gerisi yok.
friend :Samimi Arkadaşınız

20 Mart 2009 Cuma

2009 Pagerank Güncellemesi için Hazırmısınız ?

Bir haberdir almış başını gitmiş 2009 Mart Ayı Son Günleri(özellikle 21-24) Pagerank Güncellemesi olacak diye bekleniyor.Herkes bir bekleyişte ama tam olarak kimsenin ne yaptığı belli değil.Hazırmısınız ? Gerekli Çalışmaları yaptınız mı ? Yoksa hala beklemedemisiniz ?

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması

Bence hiç durmayın bazı özel yerlerden aldığım bilgiler doğrultusunda konuşuyorum gerçekten bir güncelleme olacak.Kendinizi hazırlayın şimdiden size birkaç önerim ;

1- Link Alımı yapın kısa sürede
2- Sitenizin Seo - Sef ayarlarınızı yapın.
3- Alacağınız linkler kaliteli yerlerden olsun.
4- Site içeriğiniz ile alakalı ya da sürekli güncel olan siteleri seçin.
5- Sitenin free blog olması vs birşey ifade etmiyor.
6- Sitenizden harici verdiğiniz linkleri azaltın mümkünse hepsini kaldırın.
7- Site içi çapraz değişim yapmaya devam edin.

Şimdiden Kolay Gelsin Size 21'i ile 24 ' ü arası beklenen güncelleme olabilir.Kesin değil ama Mart Ayı içinde olacak diye duyumlar aldık bekliyoruz hayırlısı.

Bu Makaleyi Kullanacağınız Yerde Lütfen Kaynak Gösterin.

Google Reader Eklentisi

Takip ettiğiniz Rss Haberler mi var ? Bunları farklı kanallardan takip etmek zor oluyordur.Fakat size mükemmel bir haberim var " Google Reader " Tüm Rss Kanallarınızı bir Adreste Toplayın ve rahatça yapmanız gerekenleri yapın.

Bunun için ilk olarak mozilla firefox indirin ve sonrasında Eklentilerinden "Google Reader" ı bulup kurun.

Logo Yarışmaları

Arkadaşlar biliyorsunuz Türkiye'de tasarımcıya verilen değer yerlerde.Çoğu kişi tasarım işini ciddiye dahil almıyor ve çoğu işinide bedavaya getirmeye çalışıyor.Ama sizde biliyorsunuz ki ürünü ham olarak satamazsınız allayıp pullamanız gerekir.Bu yüzden sitelerimiz için Tasarımcı arkadaşların güzel icraatleri şart.

Gelelim yarışmalara Gerçekten verilen ödüller inanılmaz derecede az 20 Lira 10 Lira 50 Lira en fazla neredeyse 100 Lira fakat yabancı devletlerde herşey böyle değil.R10 da dolaşırken bulduğum bir site gerçekten beni mest etti. En az 250 $ dan yarışmalara katılıyorsunuz kazandığınızda para anında paypal'ınıza yatıyor. Mevcut site

logotournaments.com Kayıt olup Yarışmalara katılabilirsiniz.

Saçlarıda Kestirdik

Merhaba arkadaşlar Nasılsınız ? Umarım iyisinizdir.Ben çok iyiyim bugün :) sitem "Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" kelimesinde ilk sırada gerçekten hak ettiğim yerdeyim diye düşünüyorum bunun yanı sıra saçlarım çok uzamıştı bir berber sefası yaptım.Sağolsun Dursun abi çok kral bir berber taa güneşliye gidiyorum tıraşa.Otururken bir ara bir cüppeli biri geldi Saadet'ten belli konu vs açıldı SOn dönem seçim durumlarını konuştuk.Düşünceleri çok güzel fakat hayat acımasız.Dün Galatasaray ezimetinden sonra farklı birşeyler olmadı hayatımda negatif anlamda.Umarım sizlerde mutlusunuzdur. Cumanız Mubarek olsun.

19 Mart 2009 Perşembe

Doğru Olan Yerdeyiz

Selamın Aleyküm Sayın " Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması " blogu takip edenleri yaklaşık olarak bir 3 günlük geri düşüş sonrasında tekrar eski yerimizi aldık.Googleye emeğe verdiği değerden ötürü bir kere daha teşekkür ediyorum.İsteyince biraz da sabredince seo'nun sırrı ortaya çıkıyor.Emeklerinizin karşılığı bazen biraz geçte olsa alabiliyorsunuz.Kaldı Son 11 gün ! Haydi Hayırlısı

Galatasaray : 2 Hamburg : 2

Lanet Olsun diyorum başka hiçbişey demiyorum.Galatasaray : 2 Hamburg : 2 iki 0'lık üstünlükten sonra 2-2 oldu maç.Galatasaray'ım kendine gel ! Gerçekten bu maç giderse çok yazık olur.Bu kadar kişinin emeği var burada dakika şuan 62 2/3 lük bölüm bitti.3 Dakka içinde herşey bitti gibi görünüyor.Cimbomun gol atması lazım hemde en acilinden.

Galatasaray : 2 Hamburg : 0 48.Dakka

Galatasaray : 2 Hamburg : 0 48.Dakka sonucu budur efendim.Ardadan gelen mükemmel pası BAROŞ çok güzel bir şekilde filelerle buluşturdu.Desantis mükemmel arda süper kısacası Gs bugün döktürüyor.Umarız sonuçta şuan ki durum gibi çok güzel olur. Haydi Cimbom Haydi Cimbom Haydi :)

Sitemizde Bulunan Yarışma Etiketleri

Merhaba Arkadaşlar Sitemizde yayınlanan "Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" etiketine sahip konulara aşşağıdaki adresten hızlıca ulaşabilirsiniz.



zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması

Google Pagerank Güncellemesi

Merhaba arkadaşlar google pagerank güncellemeleri yakında olacak gibi duyumlar alıyoruz son günlerde.Bundan önceki güncelleme 31.12.2008 tarihinde olmuştu ve sonrasında ara ara özel pagerank güncellemeleri olmaya devam etti.Büyük güncelleme mart sonrasında olur diye bekliyoruz.Bakalım umarız hepimiz için hayırlı olur.Bol Prli günler diliyorum.

Galatasaray : 1 Hamburg : 0 ilk Yari Sonucu

Merhaba
Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması takip edenler. Galatasaray : 1 Hamburg : 0 olarak ilk yarı bitmiştir.Aslanlarımız Hamburg'u ilk yarıda 1-0 devirdi.Baros 43.Dakkada ceza alanında yere düşürüldü ve sonrasında penaltı kazandık.Kewell topun başına geçti ve golü attı.

Galatasarayımıza Başarılar diliyorum tekrardan 2.yarı sonrsında da inşallah mutlu makalemle sizlere geri dönerim :)

Hotmail'e Pop3 Desteği

Gözümüz aydın arkadaşlar hotmail hesaplarımıza artık Outlook ve Thunderbird gibi mail kontrol araçlarından ulaşabileceğiz.

Sistem şuan beta aşamasında belli başlı sorunlar var kısa sürede ham tam sürümü yayına girecektir.Mevcut ayarlar

POP Sunucusu: Şuan Güncelleme De
POP SSL desteği: Evet
Kullanıcı adı: mal adresiniz örnek Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması@hotmail.com
Parola:Şifreniz
SMTP sunucusu: smtp.live.com (Port 25 veya 587)
Doğrulama : Evet
TLS/SSL: Evet

Mevcut ayarlar bunlar olucak sunucu için şuan erken yakın zamanda sizlere çalışan bir tanesini ileticem.

Başarılar Galatasarayım !

Bugün Şanlı Galatasaray'ımızın Hamburg ile AliSamiyen'de Rövanş karşılaşması olacaktır.Almanya da 1-1 Kalan takımımız burada galip geleceğinden çok emin.Geçmiş maçı izledim gerçekten de mükemmel bir maçtı.Hakem ne kadar da taraflı karar verse de sonucu değiştiremedi.Cimbomum maçı berabere bitirdi.

Bugün zincirler kopacak ASLAN ŞAH'a Kalkacak Hamburg'u Samiyen'e Gömecektir.

Başarılar Galatasarayım !
Başarılar " zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması "

SQL ile Column Adı Değiştirme

Mrb. Arkadaşlar Bu yazımda sizlere Colum adı değiştirmeyi öğreticem.Gerek yanlış yazılım gerekse sql mantığını kavramak için sizlere yardımcı olacağını düşünüyorum.


"ALTER TABLE table_name CHANGE eski_column_adi yeni_column_adi column_type;"

Mevcut Kodumuzu Sql sorgusu olarak çalıştırmadan önce column kısımlarını kendinize göre editleyiniz.Sonra Sorgu olarak çalıştırın.

SyncServer Resetleme

Selam Arkadaşlar bu makalemde sizlere SyncServer Resetleme işlemini anlatıcam.SyncServer Mac işletim sistemlerinde bir takım üye gurubu accountudur.Bazen gerekli durumlarda resetlenmesi gerekir.Resetlemek için gerekli kod.

/System/Library/Frameworks/SyncServices.framework/Versions/A/Resources/resetsync.pl full


zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması blogu olarak sizlere hazırlanmıştır.

Özel Google Arama Kodları 2

Merhaba "Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" blogu takip edenleri.Mevcut seo yarışması sonucuna az kala yarışmada rekabet iyice artmakta.Dün yayınladığım makalenin 2. Kısmını sizler için yazdım.

3.Allintitle Komutu

Bu konut ile sayfa başlığı istediğiniz şekilde olan siteleri bulursunuz.Örnek gösterimi aşşağıdaki gibidir.

Allintitle:Zrmbilisim

Zrmbilisim titlesine sahip olan siteleri sizlere listeler.

18 Mart 2009 Çarşamba

Özel Google Arama Kodları 1



Özel Google Arama Kodları

Merhaba "zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" okurları ;

Bu makalemde sizlere özel google arama kodlarından bahsedicem.

1.Link Arama Kodu

Bu komut kendi sitenize aldığınız ya da link değişimi yaptığınız siteleri gösterir.Örnek kullanım şekli;

link:site.com

2.Site Komutu

Bu komut ile sitenizin google tarafından indexlenen sayfalarını görebilirsiniz.Örnek Kullanımı

site:siteadiniz.com

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması

%100 Kendi Makalemizdir.Kullanacağınız yerde kaynak gösterin.Yakında 2.si gelecek.

Taksimde Kaza




Taksim Harbiye Askeri Müzesı yakınlarında hızlı yol alan araba kontrolden çıktı ve yayaların bulunduğu alana girdi bir anda.Ortalık karıştı belirlenen şuan 4 yaralı mevcut aralarında yabancı uyruklularda var.Turistlerin bu gibi durumlarda tekrar ülkemize gelmesi çok zor görünüyor.Umarız ciddi birşey yoktur. "Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması" yazarı olarak geçmiş olsun diyorum.

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması Gerileme Durumu

Merhaba arkadaşlar blog takip edenlerim bilir.Bu site için ne kadar uğraştığımı.Hak ettiğim yerde değilim gerçekten şuan sıralamada yine gerilemişim.Gerek yarışmaya katılan sitelere girilen makaleler ve sayıları olsun gerekte alt yapı çalışmaları olsun tek tek kontrol ediyorum.Fakat bu kadar çalışma yok.Hak ettiğim yerde olmamak hemde son anlara yaklaşırken sıralamada kendimi aşşalarda görmek beni gerçekten çok üzüyor.Umarım google bu çağrımı duyar duyarda tez sürede hak ettiğim yerde olurum.

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Bugün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94'üncü yıl dönümü.Bu Toprakların kolay elde edilmediğinin,uğruna ne kanlar döküldüğünün 94'ünce yıl dönümü bugün.

Bugün Türkiyem'in Özgürlüğüne giden en sağlam adımın atılğıdı 94. Yıl !

Bize Türk Olma Grurunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere,Tüm milletime teşekkürü borç bilirim.

Siz Rahat Uyuyun Devlet Bayrak uğrunda ölecek Gençlerin eline er ya da geç gelecektir.

Zrmbilisim Katkıları ile 2009 Seo Yarışması

17 Mart 2009 Salı

Bir Mahkeme Vakası Daha

Sabıkalı bir dayı vakası üzerine dahil olduğumuz mahkemenin 2.perdesi oynandı bugün.Yine davayı açan dayı ismi altında sereften yoksun insan gelmedi.Yine dava uzadı.Bakalım bu sefer jandarmalardan nasıl kaçacak.Türkiye'de haklı olduğunuz konu da bile suçsuzluğunuz zor ortaya çıkıyor.

16 Mart 2009 Pazartesi

Mac de Geri DönüşümKutusunu Boşaltmak




Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere mac sistemlerde komut ile geri dönüşüm kutusu boşaltmayı anlatıcam.

sudo rm -Rf ~/.Trash/*


Kodu ile rahatlıkla mac sistemlerde eri dönüşüm kutusunu boşaltabilirsiniz.

Php 5.2.8 Direk Ayarlama

Merhaba arkadaşlar php sürümünüzü direk 5.2.8 olarak ayarlayıp default ayarları geçirmek istiyorsanız bu kod tam sizin için

./configure --with-config-file-path=/etc --enable-fpm --with-mcrypt --with-mysql=/var/lib/mysql --with-mysql-sock --enable-track-vars --enable-sockets --enable-ftp --with-zlib --with-openssl --enable-force-cgi-redirect --enable-exif --with-gd --disable-debug --disable-rpath --disable-static --with-pic --with-layout=GNU --enable-calendar --enable-sysvsem --enable-sysvshm --enable-sysvmsg --enable-bcmath --with-bz2 --enable-ctype --with-iconv --with-gettext --enable-mbstring --enable-shmop --enable-wddx --with-xmlrpc --enable-yp --without-pgsql --enable-dbx --enable-experimental-zts --without-mm --enable-gd-native-ttf --with-imap-ssl --enable-soap --with-jpeg-dir=/usr/lib --without-sqlite --disable-pdo --disable-reflection --with-curl --with-png-dir=/usr/lib --without-gdbm --with-mbregex --enable-fastcgi --enable-xmlreader --enable-xmlwriter --with-soap --with-libxml-dir=/usr/lib --with-xml --with-pear=/usr/share/pear --enable-shmop


Çalıştırdıktan sonra bir süre bekleyiniz.

15 Mart 2009 Pazar

Thy'de Şimdi de Domuz Vakası

Thy Varşova-İstanbul arası uçakta yeni bir kriz yaşandı.Uçağın ineceği güzargahta bir uçak kazası olmuştu bu sebeple alana 4 saat geç inildi.Bunun öncesinde yolculara soğuk sandiviç dağıtıldı.Yolcular bu yiyecekte bir problem olduğunu anlamışlardı.Birkaç Thy yetkiliside Domut eti olduğunu söyledi.Bu iddadan sonra bir yolcu Thy'ye 40 binliralık tazminat davası açacağını belirtti.

"zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması"

Para Harcama Akımı

Amerika'da yeri gelen mali kriz sonrasında Başta Newsweek ve şimdide Newyork Times Olmak üzere " Para harcama Zamanı" olarak 2 yeni başlık ile alıcılarına mesajlar verdiler.Gerek Ekonomik kriz gerekde mali durum olmak üzere herşey çok ucuzladı paranız varsa hiç beklemeyin çağrısı yapılıyor.

Ümit Özat Futbolu Bıraktı !

Merhaba arkadaşlar bu seferde sizlere gerçekten çok üzücü bir haber vermek zorundayım.Milli Futbolcumuz Ümit Özat Futbolu bırakma kararı aldı.Almanya'nın Fc.Köln takımında oynayan ümit sahada yaşadığı kalp sorunları nedeni ile düzenlediği basın toplantısında futbolu bıraktığını açıkladı.

Gerçekten çok üzücü bir durum,çok genç idi ve yapacağı çok şey var idi.Şimdi Spor kariyerine Almanya'da Spor Hocalığı yaparak götüreceğini söyledi.Umarız Yeni işi ümit'e mutluluk ve başarı getirir.

14 Mart 2009 Cumartesi

Sonunda Muradına Erdi



Merhaba arkadaşlar "zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" içerisinde sizlere.Linux Sevenler Grubu içerisinde ki "armish" in paylaştığı şiiri resimli hale getirerek blogumda yayınlıyorum.Gerçekten çok anlamlı ve duygusal bir şiir.

zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması Son Haberler

Merhaba arkadaşlar,zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması tam gaz devam ediyor.Sürekli bir "1.lik" durumumuz 14.03.2009 tarihinde gitmiştir.Şuan 2.Sıradayız.Fakat hakkım olan birinciliktir.Bunu biliyorum.Gerek Makale Sayım gerekse diğer altyapı çalışmalarım olsun.Neyse sonuçta hak eden kazansın diyorum.

Plesk Panel Reset İşlemi

Plesk Panel Reset İşlemi

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere plesk panellerde restart işlemini anlatacağım.Söz konusu restart
sistem kasılımı,mysql problemleri,yeni eklenen uygulama vs gibi nedenler ile kullanılır.

Linux için reset kodları

# /etc/rc.d/init.d/psa stopall
# /etc/rc.d/init.d/psa start

FreeBSD 8.1 Önceki versiyonları için

# /usr/local/psa/rc.d/psa stop
# /usr/local/psa/rc.d/psa start


FreeBSD 8.1 Sonraki versiyonları için

# /usr/local/etc/rc.d/psa.sh stop
# /usr/local/etc/rc.d/psa.sh start

Kullanacağınız yerde lütfen kaynak gösterin.

Uzak masaüstü bağlantısı Portunu Değiştirme

Merhaba arkdaşlar bu makalemde sizlere uzak masaüstü bağlantısı portunu değiştirmeyi anlatacağım.uzak masaüstü bağlantısı
terminal server olarak ta bilinir.Default olarak kullandığı port 3389 TCP'dir.

Gerek güvenlik önlemleri,gerekde farklı istekler doğrultusunda bu portun değiştirilmesi gerekebilir.

Regedit'te

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp" altına kadar ilerleyiniz.

Burada belirtilen "Port Number" i kendimize göre editleriz.Ayarlama sonrası sistem restart gerektirir.Sistemimizi resetleyip

uzak masa üstü portunuzu test edebilirsiniz.


uzak masaüstü bağlantısı,terminal server,uzak masaüstü bağlantısı port değiştirme,terminal server port değiştirme

13 Mart 2009 Cuma

96 Saat

96 Saat

Gerçekten mükemmel bir film.Dün akşamdan pc'yi açık bırakmıştım insin diye partlar halinde sabah inmişti.İşten geldikten sonra rarlardan çıkardım bir izleyeyim dedim filmi.Ne zamandır film izlememiştim.

Bir anne baba ve çocukları,baba devlet görevleri yüzünden aileden uzak kalır sonrasında anne ayrılır başkası ile evlenir ve en sonunda gerçek babası emekli olur ve kızının yakınlarına taşınır.Tek amacı ona kendini biraz daha sevdirebilmektir.

Fakat sözde Bir Fransa gezisi sonucunda ortaya çıkan kaçılırma vakası ile kız ve arkadaşı kadın tacirlerinin eline düşer.ve Babası çok zor şarlarda kızını kurtarmaya çalışır ve en sonunda başarır.Gerçek bir babanın mükemmel öyküsü işlenmiş filmde.İzlenemenizi tavsiye ediyorum gerçekten mükemmel bir film. Kullanacağınız yerde kaynak gösterin.

"

12 Mart 2009 Perşembe

Seo Sef Seçimi

Merhaba arkadaşlar Sef çeşitlerini hepimiz neredeyse bilmekteyiz.Gerek mevcut keyword kasmak,gerek de hızlı indexlenmek konusunda bize yardımcı olmaktadır.

Örnek Sef Çeşitleri:

zrmbilisimseoyarismasi.blogspot.com/kategori
zrmbilisimseoyarismasi.blogspot.com/kategori/icerik.html/sayfano
-----------------------------------
zrmbilisimseoyarismasi.blogspot.com/kategori
zrmbilisimseoyarismasi.blogspot.com/icerik.html
zrmbilisimseoyarismasi.blogspot.com/icerik_sayfano.html

Şeklinde Kullanılmaktadır.

Hiti Yüksek olan siteler

"kategori/icerik.html/sayfano"


Seçmeli

Normal Sitelerde

"/icerik.html"


Seçmelidir.Kullanacağınız yerde Lütfen Kaynak Gösterin.
zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması
makalesidir.

Winrar Extract Problemi

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere Winrar olarak indirdiğiniz birkaç part dosyada herhangi birinde problem meydana geldiğinde diğer partları açabilmeniz için bir tüyo vereceğim.

Genel olarak bu bahsettiğim yöntem video ve resim lerin part hallerinde geçerli olmaktadır.

Gerekli Part Dosyasını Sağ Tıklayıp extract(çıkarmak) diyoruz.Altta solda karşımıza "Keep Broken Files" Dosyaları Koru" olarak çıkan yeri tikliyoruz ve dosyamızı rardan çıkarıyoruz.

Kullanacağınız yerde lütfen kaynak belirtin.

Bu makale zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması altında yazılmıştır.

11 Mart 2009 Çarşamba

Söz Vermek Önemlidir !

Merhaba arkadaşlar; Söz konusu "zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması" hızla devam etmekte 1 Nisan tarihine kısa bir süre kaldı.Fakat son günlerde yarışma ile ilgili yaşanan olaylar hiçte iyi değil buna bir örnek te Yarışma Sponsoru " Zrm Bilişimin" yan çizmesi.R10'da Asi'nin dedikleri doğrultusunda yarışma sonuçları ne olursa olsun ücret ödemeyeceklerini söylemişler.

Bu konu sonrasında Sorumlu olan Asi'de kendinin en geç 3 gün içinde ( yarışma bittikten sonra)ödeyeceğini belirtti.

Zrm Bilişim'in yaptığı bu durumu şiddetle kınıyorum.Asi'yi de tebrik ediyorum.Sözünün eri . .

9 Mart 2009 Pazartesi

Toplu Resim Boyutlandırma

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere linux sistemlerde toplu olarak resim boyutlandırmayı öğreteceğim.Malum kodumuz

mogrify -size 800x600 -path ./resized -monitor ./*.jpg


'dir. İlk olarak boyut olarak belirliyoruz.Sonra resimlerin klasoru en sonra da kaydedilecekleri yerleri belirtiyorsunuz.

Lütfen kullanacağınız yerde kaynak belirtin.

8 Mart 2009 Pazar

Mevlit Kandili Bugün

Hayırlı Akşamlar ey zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması blogu okuyucuları.

Bugün Mevlit Kandili.HZ.MUHAMMED A.S'ın Doğum günü Bugün.

"O Rebiülevvel ayın nicesi

Onikinci gece isneyn gecesi

Doğdu ol saatte ol sultan-ı din

Nura gark oldu semavat-ü zemin." (Süleyman Ateş)

İslam dininin elçisi,O bizlerin dünyadaki tek eli.O İslam'ın güneşi,o ki . . .

Bugun ellerinizi yatmadan Kaldırın göklere Dua edin Allah inşallah kabul eder dualarınızı.

Amin.

08.03.2009 Tarihli Günün Sözü

Artık bloguma bir yenilik ekliyorum hergün 1 tane günün sözünü ekleyeceğim.

"İyiliği gizlemek, kötülüğü gizlemekten daha üstündür. (Ebu Bekir Ferra)"

Batak Partisi

Cumartesi akşamı arkadaşlar ile cafeye gidelim dedik.Hepberaber gittik yaşın büyük olması arkadaşlar ile bizde Allah'a şükür hiçte çekingenglik yaratmıyor rahat takılıyoruz cafe'lerde.Counter manyağı olduk desek yeridir.2 Bölüm kapıştık 1.Dust 2.Assult 2 sindede yenildik :) Benim kaderimde mi vardır nedir anlayamadım sonuçlar hep hüsran sonra kalktık öyle dolanırken meydanda bir arkadaşımız sırf cumartesi akşamı bizle takılmak için işten izin almış.Ulan dedik hadi geri gidelim cafeci de arkadaşımız birdaha geri geldimizi görünce şaşırdı kaldı :) neyse saat 1 civarı cafeden kalktık arkadaşların evine gittik batak oynamaya.Ben arkadaşları eve gönderdim nevale almak için bp gittim.Bp de alışveriş yaparken bir baktım biri omzuma elini attı bir döndüm cafeci arkadaş dedi ümit hayırdır,dedim abi batak oynuyoruz arkadaşlar ile nevale alıyorum işin yoksa sende gel.Sıkılmış olaki o da olur dedi hemen bizim mekana götürdüm onu.Sonra 2 dakka dışarda işi vardı gitti Geldi,Dediki beyler gelin cafeye gidelim alan büyük hem orada boş bir kısım var hemde çok kişiyiz 4 - 4 2 takım batak kapışır.Gittik mükemmel oldu diyebilirim 2 takım kapıştı yenenler ile yenenler oynadı biz yendik ilk partiyi sonra diğerlerinin yenerleri ile oynadık onlar ile 1.partiyi de yendik 2.sinde de onlar yendi Sonucu belirleyecek karşılaşmayı da pazartesi yapıcaz inşallah :) Çok güzel bir günde Pazar sabah ezanı okunurken böreğimi alıp eve gittip kahvaltımı yapıp yattım ve şuan saat 2 de kalktım :)

Sayısal da Tutmadı

Merhaba arkadaşlar,kaza bela cuma akşamı loto oynuyayım dedim bir heves içimde bir his vardı oyna ümit oyna diye neyse dedim bir tam kolon doldurtayım makinaya ödedim çıktım kuponda montumun cebinde.5 Dk önce kontrol ettim loto sonuçlarını durum yine hüsran :) bari 3 tutsa kardeşim 3 bile yok :)

Bitime Az Kala

Merhaba arkadaşlar cumartesi sizlere yazamadım kusura bakmayın :) Söz konusu
zrmbilisim katkıları ile 2009 seo yarışması
tam gaz devam ediyor.Yarışmada gerçekten çekişmeli dakikalar oluyor desek yeridir. 08.03.09 'a da geldik biliyorsunuz 1 Nisan son gün hedeh ilk 5 :) 2.sayfada 1 sitem daha var onuda ilk 5'e sokabilirsem işte o zaman tam olark başarı elde edebilmişim diyebilirim.Çalışmalarım devam ediyor.Herkese tekrardan başarılar." Seo "

6 Mart 2009 Cuma

Süper Loto Yine Devretti

Süper Loto Yine Devretti arkadaşlar evet yanlış duymadınız yine devretti.2 Haftadır oynuyorum ulan bir 3 çıkar :) o bile yok 2'ye mahkum olmuşuz.Dün gece yapılan çekimlerde Çıkan numaralar 3,5,8, 17, 39,44 'idi ve yine bu 6 rakamı bilen çıkmadı.

Beş BİLEN 829 kişi 3.611,40 Lira

Dört BİLEN 50.438 kişi 64,80 Lira

Üç BİLEN 963.046 kişi 5,45 Lira

Ödül kazandılar.Önümüzdeki hafta bakalım neler olacak :)

Ruby ile Logger

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere Ruby yazılım dili ile bir logger kodlamayı göstereğim.Örnek kodlarımız

require 'logger'

$logger = Logger.new(STDOUT)
$logger.level = Logger::DEBUG
$logger.datetime_format = "%H:%M:%S"


rb olarak save as(farklı kaydet) kayıt yapıp çalıştırabilirsiniz.Kullanacağınız yerde lütfen kaynak gösterin.

4 Mart 2009 Çarşamba

Snoop Dogg Adlı Rapçi Müslüman Oldu !




En çok sevdiğim rapçilerden biridir.Fakat hayatında yaptıkları pekte örnek alınacak cinsten değildir Snoop Dogg'un.

Fakat son durumu artık onun da Hak Yol'a geldiğini tanımlamıştır.Artık Snoop Dogg ' da Müslüman Oldu.Onun için çok hayırlı bir adım artık Müslüman'lık Tüm Evreni saracak ve herkes yavaş yavaş doğru yola gelecektir inşallah.

Http Agent Seçimi

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere sitenize hangi browserverdan girilmesini istiyorsanız o halleri yaratan kodları anlatıcam.


if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Firefox')){
die('Firefox ile bu siteyi goruntuleyemezsiniz.');
}
?>


Bu kodumuzda Siteye "Firefox ile bu siteyi goruntuleyemezsiniz" uyarısı alır.

if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE 6.')){
die('iexplore 6 ile bu siteyi goruntuleyemezsiniz.');
}
?>

Bu kodumuz da da "iexplore 6 ile bu siteyi goruntuleyemezsiniz" uyarısı alır.MSIE 6. şeklini 5,7,8 gibi değiştirerek versiyonlara göre engelleme yapabilirsiniz.

3 Mart 2009 Salı

Mac Portlarının Temizlenmesi

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere mac portlarının temizlenmesinden bahsedicem.

İlk olarak komut satırına :

sudo port clean --all inactive
sudo port -f uninstall inactive

Kodlarını yazıyoruz.Anormal bir durum yoksa temizleme işlemi başarı ile tamamlanacaktır.

Eğer bu 2 kod size yardımcı olmadıysa

sudo rm -rf /opt \
/Applications/MacPorts \
/Applications/DarwinPorts \
/Library/Tcl/macports1.0 \
/Library/Tcl/darwinports1.0 \
/Library/LaunchDaemons/org.macports.* \
/Library/StartupItems/DarwinPortsStartup \
/Library/Receipts/MacPorts*.pkg \
/Library/Receipts/DarwinPorts*.pkg \
/etc/manpaths.d/macports \
/etc/paths.d/macports

Şeklinde 2 bütünleşik kodlarımızı kullanacaksınız.

Kullanacağınız Yerde lütfen Kaynak Gösterin.

2 Mart 2009 Pazartesi

Dilber Hala'ya Sevgili




Gazanfer Özcan'ın ölümünden sonra Avrupa Yakası dizisinin son olarak ne yapacağı tartışılır olmuştu ve ekip devam etme kararı aldı.Dilber hala karakterinin bir önemi kalmıyordu dizide bu sebeple ona bir sevgili profili oluşturuldu.

Sevgilisinin ismi Azim,Pamuk işçisidir.6 kez evlendiği halde dilberi unutmamıştır ve dahası.Çok komik sahneler bizi bekliyor arkadaşlar :)

Kübra Adlı Sevgilisi Olanlara

Merhaba arkadaşlar r10 da bir arkadaş isimleriminiz baş harfleri ile şiirler yazmamızı isteyen bir konu açmış.Birkaç arkadaşımızda kız arkadaşlarının ismi ile oluşturulan bir şiir istemiş.İsim "Kübra" bende birşeyler karaladım umarım beğenirsiniz.

[K]ırık Kalbimin Umutsuz Çiçeği
[Ü]zgünüm çok yaptıklarımdan hak etmiyorum seni
[b]ir kez bile uyuyamadım artık sen terkettikten sonra beni
[R]eel hayat diye birşey kalmadı gel gör şu bahsız bedeviyi
[A]LLAH ŞAHİDİMDİR GERÇEKTEN SEVİYORUM BEN SENİ !

1 Mart 2009 Pazar

Canım Sıkkın Biraz

Merhaba arkadaşlar bu makalemde sizlere diğerlerine oranla biraz farklı bir konudan bahsedicem.Başlıkta olduğu gibi canım biraz sıkkın.Bilmiyorum ama haksız yere r10'dan 15 gün banlandığımı düşünüyorum.

Link değişimi yapmıştım ve sonrasında(yaklasık olarak 15 gün sonra) pagerank güncellemesi oldu ve sitelerin pagerank değerleri düştü.Bende bu olay sonrasında linkleri sitelerden kaldırdım.Olması gereken de buydu zaten Filtreye girmiş,pr değeri 0 olmuş bir sitede linkinin durmasını kim ister ki ? Onuda geçtim zaten güncelleme sonrası linkleri kaldırmak normal bir durum olması gerekir ki zaten herkes böyle yapıyor.

Gelelim sonuca suan birkaç mod arkadaşımız ile görüştüm.Kendileri Link değişim modları ile görüşeceklerini durumu bana ileteceklerini söylediler.Bakalım şimdilik beklemedeyiz.